Autobuzul autonom din Turcia trece testele

Proiectul de colaborare al Otokar cu Universitatea Okan pentru autobuzul autonom din Turcia a atins o etapă importantă.
Otokar continuă să modeleze viitorul transportului public prin activități de cercetare și dezvoltare axate pe vehicule cu combustibil alternativ, autobuze inteligente și conducere autonomă. Proiectul de colaborare al Otokar cu Universitatea Okan pentru autobuzul autonom din Turcia a marcat o etapă importantă. După trei ani de muncă de dezvoltare, a fost finalizată a doua fază a integrării software-ului și a testelor de verificare fără șofer pe primul autobuz autonom din Turcia.
Compania a început să lucreze la primul autobuz autonom inteligent din Turcia în 2016 cu proiectul CoMoSeF (Co-Operative Mobility Services of the Future), care a implicat dezvoltarea de software și hardware pentru comunicarea de la vehicul la vehicul și de la vehicul la dispozitiv, iar apoi Otokar și-a accelerat eforturile de a dezvolta autobuzul autonom. Ca parte a programului de sprijinire a colaborării dintre universitate și industrie, Otokar a încheiat un parteneriat cu Universitatea Okan începând din 2018 pentru a dezvolta autobuzul autonom din Turcia, ca parte a proiectului „Advanced Autonomous Bus System Development”. Cu lucrări de dezvoltare în curs de desfășurare timp de trei ani, a fost finalizată a doua fază a integrării software-ului și a testării de verificare a primului autobuz autonom din Turcia, care detectează mediul înconjurător și asigură o conducere sigură și confortabilă cu un control precis la viteze reduse.
„UN AUTOBUZ CARE VA CONFIRMA PUTEREA TURCIEI ÎN MATERIE DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE”.
Serdar Görgüç, directorul general al Otokar, a subliniat importanța acestui proiect pentru industria auto turcă: „Autobuzul autonom marchează o etapă importantă în ceea ce privește demonstrarea faptului că noile tehnologii și metodele de mobilitate eficientă care vor modela viitorul orașelor și al industriei transporturilor pot fi dezvoltate de resursele umane ale țării noastre. Autobuzul autonom, dezvoltat prin eforturile comune ale inginerilor noștri din cercetare și dezvoltare și ale profesorilor, cercetătorilor, doctoranzilor, masteranzilor și studenților de la Universitatea Okan, va confirma încă o dată puterea inovatoare și resursele umane calificate ale Turciei. Autobuzul nostru autonom va crea o platformă pentru autobuzul urban autonom pe care Otokar îl va dezvolta cu o rată zero de accidente, care este, de asemenea, în conformitate cu obiectivele Uniunii Europene pentru 2050.”
PIETONII PE PRIMUL LOC PENTRU AUTOBUZUL CARE PROMITE UN NOU VIITOR ÎN MOBILITATE
Otokar a structurat activitatea de cercetare și dezvoltare a primului autobuz autonom din Turcia în patru etape. După finalizarea celei de-a doua faze, autobuzul autonom Otokar va fi capabil să își detecteze mediul înconjurător utilizând algoritmi avansați de fuziune a senzorilor pe drumurile închise traficului. Cu un design sensibil al controlerului, vehiculul oferă o călătorie confortabilă la viteze mici, între 0 și 30 km/h, la care controlul sistemelor de conducere poate fi dificil. Algoritmul de direcție cu control al poziției de mare precizie permite autobuzului autonom să ia viraje și să traverseze intersecțiile în siguranță. Autobuzul autonom detectează pasagerii care așteaptă în stația de autobuz și îi preia. Pasagerii care doresc să coboare din autobuz trebuie doar să apese butonul de oprire.
Autobuzul autonom, care a fost proiectat pentru a acorda întotdeauna prioritate pietonilor, cedează trecerea pietonilor la trecerile de pietoni și asigură siguranța cu ajutorul unei funcții de frânare de urgență. Dacă pietonii, animalele sau bicicliștii apar în mod neașteptat în fața vehiculului, autobuzul acționează frâna de urgență. Odată ce obstacolul sau pericolul potențial a fost eliminat, vehiculul însuși ia decizia de a continua drumul folosind algoritmi avansați de fuziune a senzorilor și inteligență artificială și, de asemenea, detectează automat semafoarele și indicatoarele rutiere.
Autobuzul autonom, echipat cu sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră Stop & Go (Stop & Go ACC) pentru a facilita conducerea în condiții de trafic lent și aglomerat, monitorizează distanța dintre vehiculele din față și din lateral, permițând deplasarea autonomă. Vehiculul poate utiliza sistemul stop-and-go ACC atât la viteze mici, cât și la viteze mari, la o distanță sigură. A treia fază de dezvoltare este în curs de desfășurare.
Pentru acest proiect, Otokar colaborează cu Universitatea Okan, o universitate turcă de top cu infrastructură specifică și know-how în domeniul vehiculelor autonome conectate. Universitatea Okan a înființat în 2009 Centrul de cercetare și aplicații pentru tehnologia transporturilor și sisteme de vehicule inteligente.
Pentru un videoclip al autobuzului autonom Otokar, vă rugăm să urmați linkul: